Kavurma Profiline Göre Kahveler
roast-banner
Starbucks Roast™; yani kahvenin Starbucks yöntemi ile kavrulma işlemi sadece belirli bir zaman aralığında ve sıcaklık derecesinde çekirdeği kavurmak veya belirgin kahve çekirdeği renginin yakalanmasından ibaret değildir. Bu bir sanattır ve her şeyin ötesinde yoğun bir tat deneyimini vurgulayan bir kavurma felsefesidir.Kahvelerimiz üç kavurma profiline göre ayrılmıştır: Starbucks® Blonde Roast, Medium Roast ve Dark Roast. Böylece sizin için kusursuz olan aroma ve yoğunluğu bulabilirsiniz.
Blonde Roast KahvelerDaha az süre kavrulmuş, hafif gövdeli (dilde hafif hissedilen, ağızda çok az lezzet bırakan) yumuşak içimli ve zarif (ağızda duru tat bırakan) kahvelerdir.
Medium Roast KahvelerNe çok yumuşak, ne de çok yoğun lezzette olan orta derecede kavrulmuş kahvelerimiz, damak zevki ikisinin ortasında olan kahve severler için idealdir. Yumuşak içimli ve dengeli bu kahveleri gün boyunca tercih edebilirsiniz.
Dark Roast KahvelerEn sevdiğiniz koyu kavrulmuş kahveniz ile yaşadığınız anın keyfini çıkarın. Starbucks’ın kahve uzmanlığının bir göstergesi olan bu kategoride, ağızda uzun süre tat bırakan, yoğun lezzetli kahvelerimiz bulunmaktadır.
Kahve Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

  • Kahve kavrulduktan sonra, ne kadar havaya ve neme maruz kalırsa o kadar çabuk aromasını kaybetmeye başlar. Kahvenizi ihtiyacınız doğrultusunda satın almanızı, hava almayan bir kabın içinde, serin ve ışık almayan bir yerde muhafaza etmenizi ve hazırlamadan hemen önce öğütmenizi öneririz. Starbucks kahvenizin paketinde yer alan FlavorLock™ sayesinde, açmadığınız paketinizdeki kahveniz son kullanma tarihine kadar taze kalır.

  • Starbucks çekirdek kahvelerinin tazeliğini korumak için FlavorLock™ teknolojisi kullanılır. FlavorLock™ , taze kavrulmuş kahve çekirdeklerinden çıkan karbondioksiti, oksijeni içeri almadan, kapalı kahve paketinden dışarı çıkaran tek yönlü bir paketleme sistemidir. Bu teknoloji, kahvelerin kavrulduktan hemen sonra paketlenmesine olanak tanır. Böylece size 250gr’lık paketlerde sunduğumuz kahvemiz siz kullanana kadar taze kalır. Çekirdek kahveler, paketleri açıldıktan sonra 1 hafta süreyle tazeliğini korumaktadır. Öğütülmüş kahve çekirdeklerinin ise aynı gün içerisinde tüketilmesini öneririz.

  • En taze kahve tadı için, kahve çekirdeklerini içeceğiniz zaman öğütmenizi öneririz. Dilerseniz, çekirdek kahvenizi demleme metoduna uygun olarak mağazalarımızda da öğüttürebilirsiniz. Demleme yönetiminiz, kahvenizin nasıl öğütülmesi gerektiğini belirler;

    * Kahve presi için kalın,* Filtre kahve makineleri için orta,
    * Espresso makineleri için ince,
    * Türk Kahvesi yöntemi ile pişirmek için ise çekirdek kahvenizin çok ince öğütülmüş olması gerekir.

  • Evinizde mükemmel bir Starbucks kahve keyfi yaşayabilmek için kahve presi kullanmanızı öneririz, çünkü kahve presinde; kahve ve su uzun süre bir arada kalır. Bu sayede kahve, lezzetini en iyi şekilde bırakır ve demlenir.

    Kahvenizi, kahve presinde demlemek için ideal oran olarak her 180 ml (6 ounce) su için 10 g oranında taze öğütülmüş kahve kullanmayı öneriyoruz. Bu tarif dünya üzerinde genel kabul görmüş bir orana dayanmaktadır.
    Kahve presine uygun olarak öğütülmüş çekirdek kahvenizi, bu demleme yönteminde aşağıdaki miktarda kullanabilirsiniz:

    * 8c press için 7 Starbucks kaşığı kahve ( 50 gr)
    *4c press için 4 Starbucks kaşığı kahve ( 28 gr)
    * 3c press için 3 Starbucks kaşığı kahve ( 21 gr)

    Kahvenizi, kahve presinde demlerken, kaynamış suyu 2 dakika dinlendirdikten sonra kullanmanız; kahvenizin daha iyi demlenmesini sağlayacaktır. Sıcak su eklediğiniz kahvenizi 4 dakikalık demleme süresinden sonra hazırlayarak içebilirsiniz. Kahvenizi demledikten sonra 20 dakika içinde tüketmenizi öneririz.

    * 1 Starbucks kaşığı (scoop) = = 7 gr kahve
    * 2 yemek kaşığı = 10 gr kahve