Starbucks®Starbucks ReserveEgzotik bölgelerden nadir kahve çekirdeklerini özenle topladık ve Milano Roastery’de ustalıkla kavurduk. Her fincan kahve ayrı bir hjkaye demek ve belki de bu hikayenin bir tekrarı yok!
STARBUCKS RESERVE™ DELIVERSNadir bulunan kahve çekirdekleri ve bu çekirdekler ile özel olarak hazırlanan içecekler istediğin her an yanında.
STARBUCKS RESERVE™ NEDİR?Kahveye dair her şeye karşı sınırsız merak ve tutkudan ilham aldık. Kahve kreasyonlarımızı, özel kokteyllerimizi, özel yapım yemeklerimizi ve daha fazlasını keşfedin.Starbucks Reserve™, Seattle'daki özel Starbucks Reserve™ Kavurma ve Tadım Salonu'nda küçük seriler halinde kavrulmuş ve yalnızca sınırlı bir süreyle piyasaya sürülen ender kahvelerdir. Starbucks Reserve™, yeni Starbucks Reserve™ kahvelerinin birbirinden eşsiz hikayelerini paylaşmayı amaçlar.
İstanbulAnkaraİzmirAntalya
DEMLEME YÖNTEMLERİStarbucks Reserve™ kahve çekirdekleri, farklı demleme yöntemleri ile eşsiz tat ve lezzet deneyimi seni bekliyor.
STARBUCKS RESERVE™ COSTA RICA HONEY PROCESSÇilek, guava ve tatlı limon notaları ile şekerkamışı
Bu Tarrazu kahvesi bal yöntemi kullanılarak işlenmesiyle, her fincanda yoğun bir tatlılık bırakıyor. Kahve yolculuğunun neresinde olursa olsun her misafir için mükemmel ve tüm favori demleme yöntemlerimizde harika bir deneyim sunuyor.
Bu kahvenin bir tatlılığı var - bal işleme olarak bilinen ünlü ve yoğun bir emek isteyen sistem kullanılarak işleniyor. Kahve kirazlarının kabukları soyulur ve meyve kısmı çıkarılır; ancak yapışkan, bal benzeri yapışkan tabakaları bozulmadan kalır. Kurutma yataklarına özenle bakılır ve çekirdeklerin yapışmaması için sürekli döndürülür. Çekirdekler kurudukça sade kahve balısertleşir. Lezzeti gümüşderiye işleyerek sonuçta çekirdeğin tatlılığını etkiler. Bu kahvenin arkasındaki çiftçiler, işlemeye olan bağlılıklarının ötesinde, kendilerini çevrelerine ve onlarla toprağı paylaşan nesli tükenmekte olan jaguarların korunmasına da adamıştır
STARBUCKS RESERVE™ HONDURAS CAFICOParlak narenciye aromaları, altın çilek, kakao ve tarçın notalarıyla çay benzeri bir gövdede buluşuyor.
Bir grup çiftçi, yerel kahve üreten ailelere daha iyi geçim kaynakları sağlarken, Corquín kahvesini küresel ölçekte özel kahveler arasına getirmek için CAFICO girişimini başlattı.
On dört yıl önce, Honduras'ın Corquín bölgesinde 35 çiftçi bir kolektif oluşturdu. Onlarınamacı, ülkelerini özel kahve haritasına koymaktı. Bugün, CAFICO'da (Café Finos Corquín) 660 üye kendilerini bu olağanüstü kahveleri ihraç etmeye gururla adamıştır. Tadım (cupping) laboratuvarı, kalite kontrol ve sertifika kontrolü yapan birden çok teknisyeniyle, hem kahveler hem de onları yetiştirenlerin yaşamları iyileşmeye devam ediyor. Çabaları, Honduras kahvesinin parlak geleceğini örnekleyen bu tatlı, canlı fincanda yansıtılıyor.
STARBUCKS RESERVE™ ROASTERIES
SEATTLE
SHANGAI
MILANO
NEW YORK
TOKYO
CHICAGO
Kahve Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Kahve kavrulduktan sonra, ne kadar havaya ve neme maruz kalırsa o kadar çabuk aromasını kaybetmeye başlar. Kahvenizi ihtiyacınız doğrultusunda satın almanızı, hava almayan bir kabın içinde, serin ve ışık almayan bir yerde muhafaza etmenizi ve hazırlamadan hemen önce öğütmenizi öneririz. Starbucks kahvenizin paketinde yer alan FlavorLock™ sayesinde, açmadığınız paketinizdeki kahveniz son kullanma tarihine kadar taze kalır.
Starbucks çekirdek kahvelerinin tazeliğini korumak için FlavorLock™ teknolojisi kullanılır. FlavorLock™ , taze kavrulmuş kahve çekirdeklerinden çıkan karbondioksiti, oksijeni içeri almadan, kapalı kahve paketinden dışarı çıkaran tek yönlü bir paketleme sistemidir. Bu teknoloji, kahvelerin kavrulduktan hemen sonra paketlenmesine olanak tanır. Böylece size 250gr’lık paketlerde sunduğumuz kahvemiz siz kullanana kadar taze kalır. Çekirdek kahveler, paketleri açıldıktan sonra 1 hafta süreyle tazeliğini korumaktadır. Öğütülmüş kahve çekirdeklerinin ise aynı gün içerisinde tüketilmesini öneririz.
En taze kahve tadı için, kahve çekirdeklerini içeceğiniz zaman öğütmenizi öneririz. Dilerseniz, çekirdek kahvenizi demleme metoduna uygun olarak mağazalarımızda da öğüttürebilirsiniz. Demleme yönetiminiz, kahvenizin nasıl öğütülmesi gerektiğini belirler;
* Kahve presi için kalın,* Filtre kahve makineleri için orta, * Espresso makineleri için ince, * Türk Kahvesi yöntemi ile pişirmek için ise çekirdek kahvenizin çok ince öğütülmüş olması gerekir.
Evinizde mükemmel bir Starbucks kahve keyfi yaşayabilmek için kahve presi kullanmanızı öneririz, çünkü kahve presinde; kahve ve su uzun süre bir arada kalır. Bu sayede kahve, lezzetini en iyi şekilde bırakır ve demlenir.
Kahvenizi, kahve presinde demlemek için ideal oran olarak her 180 ml (6 ounce) su için 10 g oranında taze öğütülmüş kahve kullanmayı öneriyoruz. Bu tarif dünya üzerinde genel kabul görmüş bir orana dayanmaktadır. Kahve presine uygun olarak öğütülmüş çekirdek kahvenizi, bu demleme yönteminde aşağıdaki miktarda kullanabilirsiniz:
* 8c press için 7 Starbucks kaşığı kahve ( 50 gr) *4c press için 4 Starbucks kaşığı kahve ( 28 gr) * 3c press için 3 Starbucks kaşığı kahve ( 21 gr)
Kahvenizi, kahve presinde demlerken, kaynamış suyu 2 dakika dinlendirdikten sonra kullanmanız; kahvenizin daha iyi demlenmesini sağlayacaktır. Sıcak su eklediğiniz kahvenizi 4 dakikalık demleme süresinden sonra hazırlayarak içebilirsiniz. Kahvenizi demledikten sonra 20 dakika içinde tüketmenizi öneririz.
* 1 Starbucks kaşığı (scoop) = = 7 gr kahve * 2 yemek kaşığı = 10 gr kahve